ငါးထမင္းခ်ဥ္ ၊ ထမင္းဆိမ္႔ ...
လူ ၄-၅ေယာက္စာေလာက္အတြက္ၿဖစ္ပါတယ္။
ငါးထမင္းခ်ဥ္ နယ္ရန္ အတြက္ ...
ေစ်းကေန seabass ငါး အေကာင္ၾကီးၾကီး တစ္ေကာင္၀ယ္ပါတယ္။ တစ္ေကဂ်ီေလာက္ဆို ရပါတယ္။
ငါးကို ဆိုင္မွာပဲ အေၾကးထိုး၊၂ပိုင္းေလာက္ၿဖတ္ခိုင္းၿပီး ငံၿပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္း၊ စပါးလင္ႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရအမ်ားၾကီးမထည္႔ပဲ ေရခန္းလုနီးပါးၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ငါး အသားခ်ည္းရေအာင္ အရိုး ႏႊင္ပါတယ္။
Seabass ငါးကို မသိသူမ်ားအတြက္ ပံုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ စလံုးမွာေတာ႔ ခ်ိဳတဲ႔ ငါးေတြထဲမွာ ေစ်းအသင္႔ေတာ္ဆံုးမိွဳ႕ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္လဲ အဲဒီငါးပဲသံုးပါတယ္။ တစ္ေကဂ်ီ စလံုး ၈က်ပ္ကေန-၁၂က်ပ္ အလြန္ဆံုးပါပဲ။
Original picture link
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ေကဂ်ီ ေလာက္ကိုလဲ ဆားနဲနဲနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏူးအိၿပီး အခြံကြ်တ္သည္အထိ ေရခန္း ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အခြံခြါပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေၾကသည္အထိ ဖိေခ်ၿပီး ေရေတြသိပ္မ်ားေနရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပ်စ္လာသည္အထိ မီးဖိုေပၚၿပန္တည္ပါတယ္။
အာလူး ၇၀၀ ဂရမ္ ေလာက္ကိုလဲ ၿပဳတ္ၿပီး အခြံခြါထားပါတယ္။
ထမင္းကို ၄-၅ေယာက္စာေလာက္ ပံုမွန္ထက္ေပ်ာ႔ေအာင္ ခ်က္ထားပါတယ္။
ၿပီးရင္ ငါးထမင္းခ်ဥ္ စနယ္ပါေတာ႔မယ္။
ထမင္းေတြကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည္႔၊ ငါးအသားေတြထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ထည္႔၊ အာလူးခြါထားတာအကုန္ေရာထည္႔၊ ငံၿပာရည္ထည္႔၊ အခ်ိဳမွုန္႔သံုးတတ္ရင္လဲထည္႔ၿပီး အားလံုးေရာနယ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက သိပ္မခ်ဥ္ဘူးဆိုရင္ သံပုရာသီးေလး အနည္းငယ္ ညွစ္ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။ လက္အိပ္ေလးသံုးၿပီးနယ္ရင္ေတာ႔ ၾကာရွည္အထားခံပါတယ္။ နယ္ၿပီး အရသာေကာင္း၊ မေကာင္းၿမည္းၾကည္႔ၿပီး လိုအပ္တာ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမွုန္႔ အစရွိသည္ထပ္ထည္႔ၿပီး ေစးကပ္လာေအာင္ နယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ထမင္း တစ္ဆုတ္စာေလာက္ အလံုးေတြ လံုးထားပါ။
ထမင္းဆိမ္႕ (သို႕) ထမင္း၀ါဆိုရင္ေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မထည္႔ပဲ အထက္က အတိုင္းပဲနယ္ပါတယ္။ ပို၀ါသြားေအာင္ နႏြင္းမွဳန္႕မ်ားမ်ားပါတဲ႕ ဆီခ်က္ေလးနဲ႔ေရာနယ္ပါတယ္။
ထမင္းခ်ဥ္ကေတာ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေရာင္နဲ႔ နဲနဲနီေနတာေပါ႔။ အေရာင္ေလး ပိုလွခ်င္ရင္ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ဆီနီေလးခ်က္ၿပီး ေရာနယ္ပါ။
ဟင္းခ်ိဳအတြက္ ...
အသားႏႊန္ၿပီး က်န္တဲ႔ ငါးေခါင္းနဲ႔ အရိုးေတြကို ၿပဳတ္ၿပီး အရည္စစ္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴဓားၿပားရိုက္ထည္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ခပ္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳခ်က္ပါတယ္။ ပိုခ်ိဳေအာင္ ၾကက္သြန္နီဥေလးေတြ အလံုးလိုက္ႏူးေနေအာင္ ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ပါတယ္။
ငါးထမင္းခ်ဥ္နဲ႕စားဖို႔အတြက္ အစာပလာေတြကေတာ႔
ပဲပုတ္ၿပား ေတြကို ဆီနဲဲ႔ ၾကြပ္ေနအာင္ေၾကာ္။ တစ္၀က္ကို ညက္ေနေအာင္ က်ိတ္ထားပါ။ တစ္၀က္ကေတာ႔ ဒီတိုင္း ၾကြပ္ၾကြပ္ ကိုက္စားဖို႕ပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးၿဖစ္ေအာင္ နႏြင္းမွဳန္႔ေလးနဲ႔ ဆီခ်က္ ခ်က္ပါတယ္။
ေၿမပဲဆံ ကိုလဲ ဆီနဲနဲနဲ႔ ၾကြပ္ေနအာင္ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ စိမ္းစိမ္းေတြ၊ နံနံပင္ေတြကို ရိတ္ရိတ္လွီးထားပါတယ္။
ဂ်ဴးၿမစ္ ရရင္ ဂ်ဴးၿမစ္ေလးေတြ ေရေဆး အေနေတာ္ၿဖတ္ၿပီး အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ေလး ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာသီးစိတ္ ေလးေတြပါ အအီေၿပေအာင္ ၿပင္ထားပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေခ်ထားတာကိုလည္း ထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ စားရေအာင္ ငရုပ္သီးအေရာင္ေလးနဲ႕ ဆီနဲ႔ ၿပန္ခ်က္ထားပါတယ္။
ငရုပ္သီးကို အေတာင္႔လိုက္ေၾကာ္၊ တစ္၀က္ကို ေထာင္းၿပီး အက်က္မွဳန္႔ လုပ္ထားပါ။
ပဲြၿပင္ဖို႔အတြက္
ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ ထမင္းခ်ဥ္အနီတစ္လံုး အ၀ါတစ္လံုးထည္႔။ အေပၚက အဆာပလာေတြ နဲ႔ လုိတာ စိတ္ၾကိဳက္ထည္႔စားရမွာ ၿဖစ္ပါတယ္။ (အိမ္မွာေတာ႕ ထမင္းခ်ဥ္ပဲၾကိဳက္လို႔ ထမင္း၀ါ မပါပါ။) ထမင္းခ်ဥ္က ငါးနဲ႔နယ္ထားေတာ႔ အရသာက ခ်ဥ္ဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလးပါ။ ထမင္းခ်ဥ္ေလးစားလိုက္၊ ငရုပ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္ေလး ကိုက္လိုက္၊ ပဲပုတ္ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး၀ါးလိုက္နဲ႔ အလြန္အရသာရွိလွပါတယ္။
ဘေလာ႔လာလည္သူမ်ား စားၾကပါဦးရွင္ ...
ပံုမ်ားကို resolution ေကာင္းေကာင္းနဲ႔တင္ထားပါတယ္။ ပံုကို ကလစ္ၾကည္႔ႏိူင္ပါတယ္။
ကဲမိတ္ေဆြမ်ား လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးဗ်ာ ေက်းဇူးတင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့
တီတီဆြိ က္ိုပဲေက်းဇူးတင္လိုက္ပါဗ်ာ ...
ဒီပို႔စ္ကို PDF အေနနဲ႔လိုခ်င္တယ္ဆိုရင္ ေအာက္မွာေဒါင္းယူလိုက္ပါဗ်ာ
PDFေဒါင္းရန္ဒီေနရာကိုႏွိပ္ပါ>>>
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။