၀က္ေျခေထာက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေမႊး
မဂၤလာအေပါင္းႏွင့္ ျပည့္စံုၾကပါေစရွင္။ ၀က္ေျခေထာက္ေလးကို
ေရွာက္ရြက္ေလးအုပ္ ခ်ိဳခ်ဥ္ေမႊးေလးခ်က္ပါတယ္။ အလုပ္သိပ္မရွုပ္ပဲ
စားလို႔အရသာရွိတာမို႔ ႏွစ္သက္ၾကမွာပါေနာ္။
၀က္ေျခေထာက္ ၅၀သားကို သန္႔စင္ အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးျပီး
ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ခရုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ပဲငံျပာရည္အၾကည္
စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အေနာက္စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း ဆားစားပြဲတင္ဇြန္းတ၀က္
သၾကားစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းႏွင့္ ေသခ်ာနယ္ျပီး မိနစ္ ၂၀ခန္႔ထားပါ။
နယ္ထားေသာ၀က္သားအိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္
အရည္ခမ္းသည္ထိအဖံုးပိတ္လံုးပါ။ အရည္ခမ္းလာလွ်င္ ေရကိုအသားျမုပ္ရံုထည့္
မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ခ်က္ပါ။ ေရခမ္းလာလွ်င္
နည္းနည္းခ်င္းစီထပ္ျဖည့္ပါ။ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ၾကာလွ်င္ မန္က်ည္းႏွစ္
စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည့္ပါ။ အသားႏူးျပီးေရအသင့္အတင့္က်န္လွ်င္
မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။ ငရုတ္ေကာင္း ေရွာက္ရြက္ေလးမ်ားျဖဴးပါ။ အရသာရွိလွတဲ့
၀က္ေျခေထာက္ ခ်ိဳခ်ဥ္ေမႊးေလး ရပါျပီရွင္။
ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းမ်ားႏွင့္ ျပည့္စံုႏိုင္ၾကပါေစဗ်ာ
လုပ္စားၾကည့္ၾကပါအံုးဗ်ာ ေက်းဇူးတင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္းေပါ့
စိတ္ေစရာ ကိုသာ ေက်းဇူးတင္ပါ။
ဗိုက္ဆာလာၿပီဗ်
ReplyDelete