စားၾကမလား ငါးေခါက္ဆြဲ
အိမ္ရွင္မရဲ့ ဟင္းလက္ရာအတြက္ အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္မွာ
ေဖာ္ျပထားတဲ့ ဗန္ေမာ္ ငါးေခါက္ဆြဲေခၚ မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ ကိုျပန္လည္
ေ၀ငွလိုက္ပါတယ္ရွင္။ ဧရာ၀တီျမစ္နဲ႔ တာပိန္ျမစ္တို႔ရဲ႕ ကမ္းေဘးမွာ
တည္ရွိတဲ႔ ဗန္းေမာ္ျမိဳ႕ဟာ ငါးေပါလွတဲ႔ ျမိဳ႕ျဖစ္တာေၾကာင့္
ငါးႏိုင္းခ်င္းနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ဗန္းေမာ္ရဲ႕ ေခါက္ဆြဲဟာလည္း အလြန္ နာမည္
ေက်ာ္လွပါတယ္။ ဗန္းေမာ္ျမိဳ႕သူ ျမိဳ႕သားတို႔ဟာ ဧည္႔သည္လာရင္
ငါးေခါက္ဆြဲကို မျဖစ္မေန လိုက္ေကၽြးေလ႔ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ငါးေခါက္ဆြဲကို မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲလို႔လည္း ေခၚတတ္ၾကပါတယ္။
ထိုသို႔ ေခၚၾကျခင္းရဲ႕ အေၾကာင္းရင္းက ေခါက္ဆြဲကို မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ အဓိက
စားၾကတာျဖစ္တာေၾကာင္႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲလို႔လည္း ေခၚၾကျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။
၀ါသနာပါရင္ ခ်က္စားၾကည္႔ၾကဖို႔ပါေနာ္။
အဆပလာ မမ်ားလွတဲ႔အျပင္ ရိုးရိုးရွင္းရွင္းနဲ႔ လြယ္ကူျပီး
စားလို႕လည္းေကာင္းတဲ႔ ငါးေခါက္ဆြဲခ်က္ဖို႔ ပထမဦးစြာ ငါးေခါက္ဆြဲခ်က္ဖို႔
ငါးၾကင္းကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ဆား အရသာမႈန္႔စသည္တို႔နဲ႔ အရင္ဦးဆံုး
ျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးၾကင္းမရွိလဲ မိမိမွာ အဆင္ေျပတဲ႔ငါးနဲ႔ ခ်က္လုိ႔ရပါတယ္။
ဆန္ေခါက္ဆြဲ အသုပ္
အရည္နဲ႔ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ေရစိမ္( ရွမ္းေခါက္ဆြဲ) အရည္ေဖ်ာ္
ငါးျပဳတ္ရည္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ႔ ဟင္းရည္ပါ။ ငရုပ္ေကာင္းနဲ႔ နံနံပင္ ခတ္ထားတာပါ။
ၾကက္သား၊ ၀က္သား မစားသူမ်ားအတြက္လည္း အဆင္ေျပ သင္႔ေလ်ာ္တဲ႔ ဗန္းေမာ္
မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ ျဖစ္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ မရွိတဲ႔
အရပ္ေဒသမွာျဖစ္ေနခဲ႔လွ်င္လည္း အျခားေသာ အခ်ဥ္မ်ားျဖင္႔ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
သင္သာမွ်စ္ခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္သူ ျဖစ္ခဲ႔ရင္ မွ်စ္ခ်ဥ္မ်ားမ်ားနဲ႔
ေခါက္ဆဲြပန္းကန္ထဲမွာ တစ္ခါတည္း နယ္ျပီး ငရုပ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ စားရင္
မိုးေအးေအးမွာ သိပ္လိုက္ဖက္ စားေကာင္းတဲ႔ ေခါက္ဆြဲျဖစ္ပါတယ္လို႔…
မွတ္ခ်က္= အိမ္ရွင္မရဲ႕ ဟင္းလက္ရာ မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္
မွတ္ခ်က္= အိမ္ရွင္မရဲ႕ ဟင္းလက္ရာ မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။