ပဲေစာင္းငါးသီးသုပ္
ပဲေစာင္းငါးသီးသုပ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားမွာ-
ပဲေစာင္းငါးသီး
ပုဇြန္ေျခာက္
ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔
ဆီခ်က္(ၾကက္သြန္နီျဖင့္သတ္ထားေသာဆီခ်က္)
ျပဳလုပ္နည္း
ပဲေစာင္းငါးသီးမ်ားအား အနည္းငယ္ႏူးေစရန္ ေရေႏြးေဖ်ာရပါမည္။ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းထားရပါမည္၊ ၾကက္သြန္နီအား ပါးပါးလွီးၿပီး
ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားရပါမည္။ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ၊ ပဲေစာင္းငါးသီးမ်ား ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပါက မထူမပါးလွီးပါ၊ ေရစစ္ထားေသာၾကက္သြန္နီထည့္ပါ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔၊ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ သံပုရာသီးညွစ္ ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္ထည့္ကာႏွ႔ံေအာင္ေမႊၿပီးပါက အသင့္စားသံုးႏိုင္ၿပီး အရသာရွိေသာ ပဲေစာင္းငါးသီးသုပ္ ျဖစ္သြားပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္= အိမ္ရွင္မရဲ႕ ဟင္းလက္ရာ မွကူးယူေဖာ္ျပပါသည္
ပဲေစာင္းငါးသီး
ပုဇြန္ေျခာက္
ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔
ဆီခ်က္(ၾကက္သြန္နီျဖင့္သတ္ထားေသာဆီခ်က္)
ျပဳလုပ္နည္း
ပဲေစာင္းငါးသီးမ်ားအား အနည္းငယ္ႏူးေစရန္ ေရေႏြးေဖ်ာရပါမည္။ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းထားရပါမည္၊ ၾကက္သြန္နီအား ပါးပါးလွီးၿပီး
ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားရပါမည္။ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ၊ ပဲေစာင္းငါးသီးမ်ား ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပါက မထူမပါးလွီးပါ၊ ေရစစ္ထားေသာၾကက္သြန္နီထည့္ပါ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔၊ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ သံပုရာသီးညွစ္ ထည့္ၿပီး ဆီခ်က္ထည့္ကာႏွ႔ံေအာင္ေမႊၿပီးပါက အသင့္စားသံုးႏိုင္ၿပီး အရသာရွိေသာ ပဲေစာင္းငါးသီးသုပ္ ျဖစ္သြားပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္= အိမ္ရွင္မရဲ႕ ဟင္းလက္ရာ မွကူးယူေဖာ္ျပပါသည္
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။