တုိ႔ဟူးေႏြး (၃ေယာက္စာ)
တုိ႔ဟူးေႏြး ျပင္ဆင္ရာတြင္ ပါ၀င္သည္႔ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္စီေခါက္ဆြဲထုပ္ – တ၀က္
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါ)
- နံနံပင္ (သို႔) ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂ပင္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ကုလားပဲအစိမ္းမွုန္႔ (သို႔) တုိ႔ဟူးမွုန္႔ – ၁၅၀ဂရမ္
- ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- အခ်ဳိမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သား (သို႔) ၀က္သား – ၁၅က်ပ္သား (အတုံးေသးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁။ အရင္ဆံုး ဆန္စီေခါက္ဆြဲေခါက္မ်ားကို ေရေႏြးတည္ထားေသာ အုိးထဲသုိ႔ ထည္႔၍ ျပဳတ္ေပးပါ။ ေခါက္ဆြဲက်က္ျပီဆုိလွ်င္ ေရျပန္စစ္ျပီ ေရစိမ္ထားေပးပါ။ (ေရမစိမ္ထားပါက ေခါက္ဆြဲမ်ား ကပ္သြားပါလိမ္႔မည္)
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ႔ခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ပါ။
၃။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီမ်ား ထည္႔ ဆီသပ္ေပးျပီ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထည္႔၍ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္)ခန္႔ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နူသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နူးသြားမွ ၀က္သားမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အသားနူရန္ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္) ထည္႔ျပီ ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္၍ ခြက္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ထားပါ။
ရ။ တုိ႔ဟူးက်ဳိရန္အတြက္ ကုလားပဲမွုန္႔မ်ားကို ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္ခြဲ)ျဖင္႔ ေရာျပီ သမေအာင္ ေမႊလိုက္ပါ။
၈။ ကုလားပဲမွုန္႔မ်ားကို ေက်သြားေအာင္ လက္ျဖင္႔ (သို႔) ဇကာျဖင္႔ ေက်ေအာင္လုပ္ေပးပါ။
၉။ ကုလားပဲမွုန္႔မ်ား ေက်သြားမွ ေရ(ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္)၊ ဆႏြင္းတုိ႔ျဖင္႔ ေရာေမႊျပီ ဒယ္ထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။
၁၀။ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ရမိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးေနပါ။ အရသာအတြက္ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမုွန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၁၁။ ပံုတြင္ ျပထားသည္႔အတုိင္း တုိ႔ဟူးနွစ္ မပ်စ္မက်ဲ အေနထားတြင္ ခ်လိုက္ပါ။
၁၂။ တုိ႔ဟူးေႏြးအတြက္ ျပင္ဆင္ပါေတာ႔မည္။ အရင္ဆံုး ခြက္ထဲသုိ႔ ဆန္စီေခါက္ဆြဲ လက္တဆုပ္စာခန္႔ ထည္႔လိုက္ပါ။
၁၃။ ျပီလွ်င္ ေခါက္ဆြဲေပၚမွ က်ဳိထားေသာ တုိ႔ဟူးမ်ားကို ေခါက္ဆြဲဖုံးသည္အထိ ေလာင္းထည္႔ေပးပါ။
၁၄။ ေနာက္ဆံုးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ)၊ ေျမပဲ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ထည္႔ေပးပါ။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္တု႔ိဟူးေႏြး ၂ပြဲကို ျပင္ပါ။
၁၅။ တုိ႔ဟူးေႏြးကို ပူပူေလး ၀က္ေခါက္၊ ရွမ္းခ်ဥ္ တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
မွတ္ခ်က္= Wutyee Food House မွကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။။။။
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။