Tortilla နွင္႔ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္လိပ္
မက္ဆီကန္ အစားအစာျဖစ္တဲ႔ Tortilla ျပားေလးေတြကို ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြနွင္႔ လိပ္ျပီ စားရတဲ႔ အစာေျပ တမ်ဳိးပါ။ နံမည္ၾကီး Mcdonald ဆုိင္မွာေရာင္းတဲ႔ လုပ္နည္းအတုိင္း ျပဳလုပ္ထားတာပါ။ အရသာက မရုိနစ္နဲ႔ ထုိင္းငရုတ္သီးအခ်ဳိေဆာ႔ေၾကာင္႔ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ အရသာကို ရရွိမွာပါ။ Tortilla ျပားလုပ္နည္းေလးပါ ထည္႔သြင္းေပးတာမုိ႔ အလြယ္တကူ လုပ္စားနုိင္မွာပါ။ Tortilla ျပားလုပ္ရတာကလည္း ထင္သလုိ မခက္ပဲ၊ ခ်ာပတီလုပ္သလုိမ်ဳိးပဲ လုပ္ရတာပါ။ ခုပဲ တူတူလုပ္နည္းေလး ၾကည္႔လိုက္ရေအာင္…
Tortilla ျပားအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား
- ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၂ခြက္စာ
- baking powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
- ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေရ – ခြက္တ၀က္ (warm water)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
Tortilla ျပား ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ဂ်ဳံမွုန္႔၊ baking powder) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ေရာနုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရ(ခြက္ တ၀က္)ထည္႔ ဆားထည္႔ျပီ ဆားေပ်ာ္၀င္သည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ေရကို ဂ်ဳံခြက္ထဲသုိ႔ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ေလာင္းထည္႔ျပီ သမေအာင္ေရာနုယ္ေပးပါ။
၄။ ဂ်ဳံဒိုးသား နူညံ႔သည္အထိ ခပ္နာနာေလး နုယ္ေပးပါ။ ျပီမွ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္ ၁ဇြန္း) ထည္႔ကာ ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၅။ ဂ်ဳံဒုိးနူညံ႔ျပီဆုိလွ်င္ ဂ်ဳံဒိုးလံုးကို အေပၚမွ အ၀တ္ျဖင္႔အုပ္ကာ မိနစ္၂၀ခန္႔ ေခတၱထားထားေပးပါ။
၆။ ျပီမွ ဂ်ဳံဒိုးလံုးကို ၆ပုိင္းပိုင္းျပီ လက္တြင္ ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီ အလံုးေသးမ်ား လံုးေပးပါ။
ရ။ စားပြဲေပၚ ဂ်ဳံမွုန္႔ အနည္းငယ္ျဖဴးကာ အလံုးမ်ားကို ဒလိမ္႔တုံးျဖင္႔ အ၀ိုင္းျပား ျဖစ္ေအာင္ ပါးနုိင္သမွ် ပါးေအာင္ လိမ္႔ေပးပါ။
၈။ ဒယ္ျပားကို မီးတင္႔တင္႔ျဖင္႔ ဒယ္ျပားပူလာလွ်င္ Tortilla ဒုိးျပားကို တဖက္ ၁၅စကၠန္႔နွုန္းျဖင္႔ လွန္ေပးပါ။
၉။ Tortilla ျပားမ်ားရျပီဆုိလွ်င္ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ေလးမ်ားကို စေၾကာ္ပါမည္။
Tortilla လိပ္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Tortilla ျပား – ၄ခ်ပ္
- ဆလတ္ရြက္ – ၁စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးထားပါ)
- သခြာသီး – ၁လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးထားပါ)
- မရုိနစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၈ဇြန္း
- ထုိင္းငရုတ္သီးခ်ဳိေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ၾကက္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (အေခ်ာင္းရွည္ေလးမ်ား လွီးေပးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
- ပါမုန္႔ေျခာက္ – ၁ခြက္စာ
- ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၁ခြက္စာ
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္သား၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ၾကက္သားေခ်ာင္းမ်ားကို ဂ်ဳံမွုန္႔ကပ္ေပးျပီ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ တူေလးျဖင္႔ စိမ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ခြက္ထဲမွ ပါမုန္႔ေျခာက္ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည္႔ကာ ၾကက္သားေခ်ာင္းမ်ားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ ထပ္ကပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၾကက္သားေခ်ာင္းမ်ား အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၅။ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ ရျပီဆုိလွ်င္ Tortilla ျပားမ်ားျဖင္႔ စလိပ္လို႔ရပါျပီ။
၆။ အရင္ဆံုး Tortilla ျပားတစ္ျပားေပၚသို႔ (ဆလတ္ရြက္၊ သခြာသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သားေခ်ာင္း၊ မရုိနိစ္၊ ထုိင္းေဆာ႔) တုိ႔ကိုထည္႔ေပးျပီ လိပ္လိုက္ပါ။
ရ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ Tortilla ျပားမ်ားကို လိပ္ေပးပါ။
၈။ အရသာ ေကာင္းမြန္သည္႔ Tortilla နွင္႔ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္လိပ္ ကိုသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။