စေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊ပူတင္း
စေတာ္ဘယ္ရီလာျပန္ျပီ။အရင္တပတ္ကဘဲ စေတာ္ဘယ္ရီ cheese cake ။အခုစေတာ္ဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီ၊
ပူတင္း၊ ေရခဲမုန္ ႔၊ေက်ာက္ေက်ာ။ အဲ ႔ဒီလိုေခၚ ရတဲ ႔ အေၾကာင္းရင္း က ဂ်ယ္လီအမွဳန္ ႔ထည္႔ထားတဲ ႔
႔အတြက္ ဂ်ယ္လီနဲ ႔တူသလို ေက်ာက္ေက်ာလိုလဲတံုတံု ျဖစ္ေနတယ္။ေရခဲေသတၱာထဲ ခဏ ထည္ ႔ထားရတဲ ႔
အတြက္ေရခဲမုန္ ႔လို အရသာလဲ ေပါက္ေနတယ္။အဂၤလိပ္ေတြက အဲ ႔ဒါကို Pudding လို ႔ေခၚတယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီ ေတြအခုတေလာ ေတာ္ေတာ္ကို ေပါေနတယ္။သူ ႔ရာသီ ထင္တယ္။အခုတေလာ
ေနမေကာင္းျဖစ္ေနေတာ႔ ဟင္းလည္းခ်က္မစားႏိူင္ဘူး ။တရုတ္ဆိုင္ရယ္၊ကုလားဆိုင္ရယ္ကိုဘဲ တလွည္ ႔စီ
အားေပးေနရတယ္။
ဂ်ယ္လီမွဳန္ ႔ ၁ ထုတ္ (ပံုထဲကဂ်ယ္လီ က၂ထုတ္တြဲ )၊စေတာ္ဘယ္ရီ အနည္းငယ္၊ႏြားနို ႔ ၁၂၀ မီလီလီတာ
ခရင္(မ္)ဘူး၁ ဘူး။ ၀မွာစိုးရင္မထည္႔နဲ ႔ ။တခါထဲ အမ်ားၾကီးစားမယ္ လို ႔စိတ္ကူးထားရင္ ဒိန္ခ်ဥ္တို ႔ ႏို ႔တို ႔
ကိုအဆီထုတ္ထားတာ သံုး ။ဒီအတိုင္းဆို ကယ္လိုရီကေတာ္ေတာ္ မ်ားမဲ ႔ပံု ။
ခြက္ကေတာ႔ ၾကိဳက္တဲ ႔ခြက္ သံုးလို ႔ရပါတယ္။အေပၚကအခ်ိဳးအစားေတြနဲ ႔ဆို ဒီဖန္ခြက္ေလးနဲ ႔ ၃ ခြက္တိတိ
ထြက္တယ္။
စေတာ္ဘယ္ရီအလံုးလိုက္ေလးစားခ်င္လို ႔ အရင္ထည္႔ထားတာ။
အရင္ဆံုး ဂ်ယ္လီတထုတ္ကို ခြက္ေလးထဲမွာ ေရ ေႏြးထည္႔ျပီး လံုး၀ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးထားပါ။
ျပီးရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ၊စေတာ္ဘယ္ရီ ၊ႏို ႔၊သၾကား၊ဂ်ယ္လီေရ ေတြကို ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည္ ႔ျပီး ၂ မိနစ္ခန္ ႔လွည္ ႔ေပး
ပါ။ျပီးရင္ေရခဲေသေတၱာထဲမွာ ၁နာရီေလာက္ဂ်ယ္လီ ျဖစ္သြားတဲ ႔အထိ ထားထားေပးျပီးစားနိဳင္ပါတယ္။
ကိုယ္ငါးခ်ဥ္ကိုယ္ခ်ဥ္တာမဟုတ္ဘူး တကယ္စားလို ႔ေကာင္းတယ္။မနက္တခြက္ ညၾကမွတခြက္စားမယ္
ဆိုျပီးထားတာ ဘရိတ္မအုပ္ႏိူင္ဘဲ တခါထဲ ၂ခြက္ေတာင္စားမိသြားတယ္။ခရင္(မ္)က
ဓါတ္ပံုရိုက္ရင္လွေအာင္ ဆိုျပီးထည္ ႔တာ မပါလဲရတယ္။
ကဲစားခ်င္တဲ့သူမ်ား လုပ္စားၾကပါ ကၽြန္ေတာ္ေရးထားတာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး http://barbielay.blogspot.com မွကူးယူလာတာပါ အဆင္ေျပလို႔ ေက်းဇူးတင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ မူရင္းလင့္ကို သြားလိုက္ပါ
ဒီပို႔စ္ကို PDF အေနနဲ႔ သိမ္းထားခ်င္တယ္ဆိုရင္ ေအာက္မွာ ေဒါင္းယူလိုက္ပါ
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။