ေျပာင္းဖူး seafood ဟင္းခ်ိဳ
ေျပာင္းဖူး နဲ ႔ seafood stick ဟင္းခ်ိဳေလးက ခ်က္ရတာအင္မတန္ လြယ္ကူပါတယ္။တရုတ္
အစားအစာေတြထဲမွာလဲ နံမယ္ၾကီးတဲ ႔ ဟင္းခ်ိဳေလးပါ။ တရုတ္စားေသာက္ဆိုင္ တိုင္းလိုလို ရဲ ႔
Menu မွာ ပါ၀င္ပါတယ္။ seafood နဲ ႔မတည္ ႔တဲ ႔ သူေတြဆိုရင္ ၾကက္သားကို ျပဳတ္ထဲ ႔ျပီး seafood အစား
သံုးႏိူင္ပါတယ္။ပါ၀င္တဲ ႔ပစၥည္းေတြကေတာ ႔ ေျပာင္းဖူး ၂ဖူး ( ဗူးနဲ ႔လာတဲ ႔ ေျပာင္းဖူးသံုးႏိူင္ပါသည္)၊
seafood stick ၅ေခ်ာင္း၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၊သၾကားအနည္းငယ္၊ၾကက္သားမွဳန္ ႔၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ေျပာင္း
မွဳန္ ႔ (၃ ဇြန္း) ၊ၾကက္ဥ ၂ လံုးတို ႔ လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး ေရ ၈၅၀ မီလီလီတာ ကို ၾကက္သားမွဳန္ ႔ ၁ဇြန္းထဲ ႔ျပီ မီးဖို ေပၚတြင္ တည္ထားေပးပါ။ျပီးရင္
ေျပာင္းဖူး ၂ ဖူးကိုလွီးျပီ Blander ထဲထည္ ႔ၾကိတ္ေပးပါ။ seafood stick နဲ ႔ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးလွီးေပး
ထားပါ။ ၾကက္ဥ နွစ္လံုးကို ခြက္တလံုးထဲ တြင္ အလယ္က အႏွစ္အ၀ါ ကိုဖယ္ ျပီး ခေလာက္ထားေပးပါ။
အိုးထဲက ေရဆူလာရင္ အရင္ဆံုး ေပါင္းဖူးနဲ ႔ seafood stick ကိုအရင္ထည္ ႔ေပးပါ။ ၄- ၅မိနစ္ ေလာက္
ေနရင္ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ႔ကိုေရေဖ်ာ္ ျပီးထည္ ႔ေပးပါ။ သၾကား ၁ဇြန္းထည္ ႔ပါ။ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ႔ေၾကာင္ ႔
အရည္ေလးေတြ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေလး ျဖစ္လာျပီဆို ရင္ မီးပိတ္ျပီ း ၾကက္ဥ ထည္ ႔ေပးပါ။
အဆက္မျပတ္ ၁ မိနစ္ေလာက္ ေမႊ ေပးပါ။ျပီးရင္ အေပါ ႔အငန္ ျမည္းၾကည္ ႔ပါ။ေပါ ႔ေနရင္ ဆားအနည္း
ငယ္ထည္႔ေပးပါ။ျပီးရင္ လွီးထားေသာၾကက္သြန္ ့ျမိတ္ေလးေတြျဖဴးျပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
(လူ ၄- ၆ အတြင္းေသာက္သံုးႏိုင္ပါသည္။)
ကဲမိတ္ေဆြမ်ား လုပ္စားၾကည့္လိုက္ပါအံုးေနာ္ ေက်းဇူးတင္ခ်င္ရင္ေတာ့
http://barbielay.blogspot.com ကိုသာေက်းဇူးတင္ပါ အဲဆိုဒ္ကေနယူလာတာပါ
ဒီပို႔စ္ ကို PDF အေနနဲ႔ သိမ္းဆည္းလိုပါက ေအာက္မွာေဒါင္းလိုက္ပါဗ်ာ
0 comments:
Post a Comment
ဝေဖန်ပါ၊ အကြံပြုပါ၊ လိုအပ်တာရှိရင်ထောက်ပြပါ၊ ကျေးဇူးအထူးတင်ပါသည်။